Monday, October 28, 2013
ျပင္သစ္ေတြ ေခတ္စားေန
အခုတေလာ ျပင္သစ္ေတြ ေခတ္စားေနေတာ့ ျပင္သစ္နဲ႔ ဆက္စပ္တာတခု ေျပာရရင္ … ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ကန္ေတာ္ႀကီးပဲေလ့စ္ ဟုိတယ္မွာ ျပင္သစ္စားေသာက္ဆုိင္ ဖြင့္ထားတယ္။ နာမည္က Agnes ျဖစ္ပါတယ္။
Agnes ရဲ႕ ဆုိင္ဝန္ထမ္းတဦး (All Photos: Steve Tickner / The Irrawaddy)
အဲဒီဆုိင္က ျပင္သစ္ စားဖုိမွဴး ညႊန္းတ့ဲ ဟင္းလ်ာတခုကေတာ့ ခုိသားဟင္း ျဖစ္ပါတယ္။
ခုိသား ဆုိေသာ္ျငား ေရႊတိဂုံဘုရားရင္ျပင္ေပၚ အုပ္စုဖဲြ႔ လာလာနားတတ္၊ အေျခခ်ၾကတ့ဲ ခုိေတြကုိ ေျပာတာ မဟုတ္ပါဘူး တ့ဲ။
အမည္က Black Forest pigeon လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
ျပင္သစ္-ဂ်ာမနီ နယ္စပ္ကေန တင္သြင္းတ့ဲ ငွက္ေတြပါ တ့ဲ။
အထူးအဆန္း သံုးေဆာင္လုိသူတုိ႔အတြက္ စားဖုိမွဴးက အထူး ညႊန္းထားတာပါ။ ညႊန္းေပမယ့္ ဧည့္သည္တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ခုိသားဟင္း ဆုိ လန္႔သြားၾကတယ္လုိ႔ ဆုိတယ္။
ခုိသားဆုိရင္ အမ်ားစုက မစားရဲၾကဘူးေလ။
ျပင္သစ္ကေန သြင္းလာတ့ဲ ငွက္သားလုိ႔ ေျပာလုိက္ရင္ေတာ့ ရဲရဲစားရဲသြားၾကပါလိမ့္မယ္။
ဒါက ဧရာ၀တီ ပင္မ စာမ်က္ႏွာမွာ ေဖာ္ျပထားတ့ဲ For Myanmar’s Well-Heeled, a Moveable Feast ဆုိတ့ဲ စာစုက ျဖစ္ပါတယ္။ အျပည့္အစုံကုိ http://www.irrawaddy.org/burma/magazine-lifestyle/myanmars-well-heeled-moveable-feast.html မွာ ဖတ္ပါ။
အဲဒီဆုိင္မွာ ဝုိင္အရက္ ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္လည္း ဝုိင္ ေကာင္းေကာင္းေတြ ရိွပုံရပါတယ္။ တပုလင္း က်ပ္ ၂ သိန္း ဝန္းက်င္ကေန သိန္း ၃၀ အထိ ေရာင္းေစ်းရိွတ့ဲ ဝုိင္အရက္ မ်ဳိးစုံ တင္ေရာင္းေနပါတယ္ တ့ဲ။
Chateau Petrus ဆုိတ့ဲ တပုလင္းကုိ $64,000 ေပါက္ေစ်းရိွတ့ဲ ဝုိင္ မွာေရာင္းဖူးတယ္၊ ဝယ္ယူ ေသာက္သုံးသူ မရိွတ့ဲအတြက္ ျပန္ပုိ႔လုိက္ရတယ္လုိ႔ အဲဒီဆုိင္က ဆုိပါတယ္။
ဆုိင္အမ်ားစုမွာေတြ႔ရတ့ဲဝုိင္ပုလင္းေတြလည္း သူတုိ႔မွာ ရိွေနပါတယ္။ ေစ်းအေပါဆုံးက တပုလင္း က်ပ္ငါးေထာင္ပါ။
ဆုိင္ဖြင့္ခ်ိန္က ေန႔လယ္စာအတြက္ဆုိ 11 am – 2:30 pm
ညစာ အတြက္ဆုိ 6:30 pm – 10 pm
မူရင္း http://www.irrawaddy.org/burma/magazine-lifestyle/myanmars-well-heeled-moveable-feast.html မွာ ပါ၀င္တ့ဲ ဓာတ္ပံုေတြကုိ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment