Flat Color Selector - Metro Design or Microsoft Design Language
Microsoft က Windows 8 မွာ Metro Design ကုိ အသုံးျပဳလာတဲ့ေနာက္ပုိင္းမွာ web design ေတြဆုိလည္း metro design ေတြကုိ ေျပာင္းလဲ အသုံးျပဳလာပါတယ္။ Metro Design ဆုိတာကေတာ့ တစ္ပုိဂရပ္ဖီ (typography) {စာလုံး အထားအသုိ} ကုိ အေျခခံၿပီးေတာ့ ဒီဇုိင္းဆြဲနည္း ျဖစ္ပါတယ္။ Microsoft က တီထြင္တာျဖစ္ပါတယ္။ Windows 8 က်ေတာ့မွ တီထြင္တာမဟုတ္ပါဘူး။ ဟုိးအရင္ကတည္းက MSN 2.0 ေလာက္မွာတုန္းကတည္းက Metro ဆုိၿပီး မိတ္ဆက္ၿပီး သုံးခဲ့တာပါ။ ခုေနာက္ပုိင္းမွာေတာ့ Microsoft design language လို႔ ေျပာင္းေခၚၿပီး သုံးၾကပါတယ္။ Metro အေၾကာင္းေျပာရင္ေတာ့ စာေတာ္ေတာ္ရွည္သြားပါလိမ့္မယ္။
အခုေျပာခ်င္တဲ့အေၾကာင္းအရာကေတာ့ အဲဒီ Metro Design မွာ အသုံးျပဳတဲ့အေရာင္ေတြပါ။ Windows 8 ရဲ႕ welcome screen ကုိ သတိထားၾကည့္လိုက္ရင္ အေရာင္ေတြက ခုံးတာေတြ၊ ေဖာင္းတာေတြ၊ ႂကြတာေတြ၊ gradient ေတြ ဘာမွမပါဘဲ ျပားျပားေလးေတြ (flat) ျဖစ္ေနတာကုိ ေတြ႕ရမွာပါ။ Microsoft ကစၿပီးေတာ့ flat color ေတြ သုံးလာၾကေတာ့ ခုေနာက္ပုိင္း ဆုိက္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလည္း website ေတြ logo ေတြမွာကအစ flat color ေတြပဲ သုံးလာၾကပါတယ္။ Google ေတာင္ flat logo ေလးျဖစ္သြားပါၿပီ။ အဲဒီ flat အေရာင္ကလည္း ေရြးရခက္ပါတယ္။ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ေရြးရင္ အေရာင္ကမလွသလုိ flat လည္းမျဖစ္ေတာ့ Metro လည္းမဆန္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္မုိ႔လုိ႔ လြယ္လြယ္ကူကူ flat color ေလးေတြ ေရြးလို႔ရေအာင္၊ အေရာင္လည္း flat ဆန္ေအာင္ဆုိၿပီးေတာ့ website တစ္ခုနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။
http://flatuicolors.com/ ပါ။ flat color ေတြကုိ တစ္ျပင္လုံးမွာ ျပထားပါတယ္။ အေပၚဘက္မွာ Color Format ကုိေရးၿပီး ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့အေရာင္ေပၚ ကလစ္တစ္ခ်က္ႏွိပ္လိုက္ရုံပါဘဲ။ အေရာင္ေရြးလုိက္ၿပီဆုိရင္လည္း animation ေလးေတြနဲ႔ ျပေပးမွာျဖစ္ပါတယ္။ အခုပဲ ဝင္ေလ့လာလုိက္ပါဦး။ web design သမားေတြအတြက္ကေတာ့ http://designmodo.github.io/Flat-UI မွာလည္း ဝင္ၿပီး icon ေတြနဲ႔ html ဖုိင္ကုိ download လုပ္ႏုိင္ပါတယ္။
Myanmar CNN News
ေရေႏြးစိမ္တဲ့ တန္ဖိုး
This & That
...........................
ေရေႏြးစိမ္တဲ့ တန္ဖိုး
............................
လတ္ဆတ္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြရဲ႕ သက္တမ္းပိုၾကာၾကာခံေအာင္
လုပ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခုကို ေတြ႕ထားၿပီလို႔ အစာအာဟာရ
သိပၸံပညာရွင္ေတြက ထင္ၾကတယ္။ အသီးအရြက္ေတြကို
ေရေႏြးထဲမွာ ႐ုတ္တရက္ စိမ္လိုက္တဲ့နည္းေပါ့။
ေခတ္မီအခ်က္အျပဳတ္ပညာရွင္ (NATHAN MYHRVOLD)
စထူေထာင္ထားတဲ့ အခ်က္အျပဳတ္ ဓာတ္ခြဲခန္းက
သုေတသနပညာရွင္ေတြက ဒီလိုတင္ျပထားတယ္။
အသီးနဲ႔ အရြက္ေတြကို ေရပူထဲမွာ ျမဳပ္ေအာင္ႏွစ္လိုက္တဲ့အခါ
အဲဒီအသီးအရြက္ေတြကို အညိဳေရာင္ေျပာင္းေစတဲ့ ဓာတ္ေငြ႕နဲ႔
အင္ဇိုင္းေတြ (Engymes)အထြက္နည္းသြားတယ္လို႔ဆိုတယ္။
အိုးႀကီးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ (အပူခ်ိန္ ၁၂၂ ံနဲ႔ ၁၃၁ ံ ၾကား) ရွိတဲ့
ပူေႏြးတဲ့ေရကို တည္လုိက္ပါ။ ၿပီးေတာ့ အသီးအရြက္ေတြကို ႏွစ္မိနစ္၊
သံုးမိနစ္ေလာက္ စိမ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရစစ္၊ အေျခာက္ခံၿပီး၊ ခါတိုင္းလုိပဲ
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားလိုက္ပါ။ အဲဒီအသီးနဲ႔အရြက္ေတြဟာ
အရသာလည္း ပိုရွိလာလိမ့္မယ္လုိ႔ဆိုတယ္။
ဓာတ္ခဲြခန္းက ဒဗလ်ဴေ၀့ဂစ္ (W. WAYT GIBBS) က
အဲဒီ အသီးအရြက္ေတြ အနည္းငယ္ ပိုကြၽတ္ဆတ္လာတာကို
ေတြ႕ရေၾကာင္းလည္း ေျပာျပပါတယ္။
Ref, food network
ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To >FOOD Magazine https://www.facebook.com/excellencemedia
...........................
ေရေႏြးစိမ္တဲ့ တန္ဖိုး
............................
လတ္ဆတ္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြရဲ႕ သက္တမ္းပိုၾကာၾကာခံေအာင္
လုပ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခုကို ေတြ႕ထားၿပီလို႔ အစာအာဟာရ
သိပၸံပညာရွင္ေတြက ထင္ၾကတယ္။ အသီးအရြက္ေတြကို
ေရေႏြးထဲမွာ ႐ုတ္တရက္ စိမ္လိုက္တဲ့နည္းေပါ့။
ေခတ္မီအခ်က္အျပဳတ္ပညာရွင္ (NATHAN MYHRVOLD)
စထူေထာင္ထားတဲ့ အခ်က္အျပဳတ္ ဓာတ္ခြဲခန္းက
သုေတသနပညာရွင္ေတြက ဒီလိုတင္ျပထားတယ္။
အသီးနဲ႔ အရြက္ေတြကို ေရပူထဲမွာ ျမဳပ္ေအာင္ႏွစ္လိုက္တဲ့အခါ
အဲဒီအသီးအရြက္ေတြကို အညိဳေရာင္ေျပာင္းေစတဲ့ ဓာတ္ေငြ႕နဲ႔
အင္ဇိုင္းေတြ (Engymes)အထြက္နည္းသြားတယ္လို႔ဆိုတယ္။
အိုးႀကီးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ (အပူခ်ိန္ ၁၂၂ ံနဲ႔ ၁၃၁ ံ ၾကား) ရွိတဲ့
ပူေႏြးတဲ့ေရကို တည္လုိက္ပါ။ ၿပီးေတာ့ အသီးအရြက္ေတြကို ႏွစ္မိနစ္၊
သံုးမိနစ္ေလာက္ စိမ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရစစ္၊ အေျခာက္ခံၿပီး၊ ခါတိုင္းလုိပဲ
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားလိုက္ပါ။ အဲဒီအသီးနဲ႔အရြက္ေတြဟာ
အရသာလည္း ပိုရွိလာလိမ့္မယ္လုိ႔ဆိုတယ္။
ဓာတ္ခဲြခန္းက ဒဗလ်ဴေ၀့ဂစ္ (W. WAYT GIBBS) က
အဲဒီ အသီးအရြက္ေတြ အနည္းငယ္ ပိုကြၽတ္ဆတ္လာတာကို
ေတြ႕ရေၾကာင္းလည္း ေျပာျပပါတယ္။
Ref, food network
ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To >FOOD Magazine https://www.facebook.com/excellencemedia
No comments:
Post a Comment