ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေရး သဘာဝ နည္းလမ္း ၁၀ ျဖာ
သင့္က်န္းမာေရး အတြက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေရး သဘာဝနည္းလမ္း ၁၀ ျဖာကေတာ့ ေအာက္ပါ အတုိင္း ျဖစ္ပါတယ္။
၁)အသီးအႏွံနဲ႔ အစိမ္းေရာင္ရွိတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြဟာ ကယ္လိုရီ အနည္းငယ္သာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဝလြန္တဲ့ သူေတြဟာ ဒီအစားအစာ ေတြကို မၾကာခဏ ပုိစား သင့္ပါတယ္။
၂။ဆားဟာ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ တိုးျမင့္ရတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းတစ္ရပ္ ျဖစ္တာေၾကာင့္ ဆားအလြန္အကြၽံ စားသံုးျခင္း ကလည္း ေရွာင္က်ဥ္ ရပါမယ္။
၃)ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းေတြ ျဖစ္တဲ့ ဒိန္္ခဲေတြ ေထာပတ္ေတြ ဟာလည္း အဆီဓာတ္ ၾကြယ္ဝတာေၾကာင့္ ေရွာင္က်ဥ္ သင့္ပါတယ္။ အသားနဲ႔ အသီးအရြက္ မဟုတ္တဲ့ အစားအစာ ေတြကိုလည္း ေရွာင္က်ဥ္ သင့္ပါတယ္။
၄)ဂ်င္းစိမ္း၊ သစ္ၾကမ္းပုိးေခါက္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ စတာေတြဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ နည္းလမ္း အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ အသံုးဝင္ပါတယ္။
၅)ဘူးခါးမ်ိဳး ေတြနဲ႔ ဒန္႔ဒလြန္သီး ေတြလို အသီးအႏွံ မ်ိဳးေတြဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔ အသံုး တည့္ပါတယ္။
၆)ပ်ားရည္ ေသာက္သံုးျခင္းဟာ အေကာင္းဆံုး အိမ္တြင္းျဖစ္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာခ်ေရး နည္းလမ္း တစ္ရပ္ျဖစ္ပါတယ္။ ပ်ားရည္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းမွာ ရွိတဲ့ အဆီပုိေတြကို ပံုမွန္ လုပ္ငန္းေတြမွာ သံုးႏုိင္တဲ့ စြမ္းအင္အျဖစ္ ထုတ္ယူ အသံုးျပဳႏုိင္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ ေပးပါတယ္။ ပ်ားရည္ကုိ စတင္ ေသာက္သံုးတဲ့ အခါမွာ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း အျပည့္ေလာက္ ပမာဏကို ေရေႏြးနဲ႔ စေသာက္သင့္ပါတယ္။ မနက္ပိုင္းမွာ ေသာက္တာက ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၿပီးရင္ လတ္ဆတ္တဲ့ ေရွာက္သီး ေဖ်ာ္ရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ ကိုလည္း ထပ္ေသာက္ ရပါမယ္။
၇) ေဂၚဖီထုပ္ကိုလည္း ထိေရာက္တဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်မႈမွာ ထည့္သြင္း ထားပါတယ္။ ေဂၚဖီထုပ္ဟာ သၾကားနဲ႔ တျခား ကာဘြန္ ဟုိက္ဒရိတ္ေတြကို အဆီအျဖစ္ မေျပာင္းလဲ သြားေအာင္ ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ ေဂၚဖီထုပ္က အမ်ားႀကီး အက်ိဳးရွိပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးပဲ စားစား... အစိမ္းစားစား အဆင္ေျပပါတယ္။
၈) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ေရး စီမံခ်က္မွာ ေလ့က်င့္ခန္း ျပဳလုပ္ျခင္းဟာ အလြန္ အေရးႀကီးတဲ့ အစိတ္အပိုင္း တစ္ရပ္ ျဖစ္ပါတယ္... ဒါ့အျပင္ ကုိယ္ခႏၶာရဲ့ ၾကြက္သား ေတြကို ေပ်ာ့ေျပာင္းၿပီး က်န္းမာ သန္စြမ္း ေစပါတယ္... ပထမဆံုး လမ္းေလွ်ာက္ျခင္းနဲ႔ စတင္သင့္ၿပီး ေနာက္ပုိင္း မွာေတာ့ ေျပးတာ ေရကူးတာ ေလွေလွာ္တာေတြကို တစ္ဆင့္ျခင္း လုပ္သြား ႏုိင္ပါတယ္။
၉) သံပုရာရည္ ကလည္း ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ဖို႔ အေကာင္းဆံုး နည္းလမ္း တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္.. မနက္တုိင္း ဘာအစာမွမစားခင္ သံပုရာရည္ တစ္ဖန္ခြက္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ပ်ားရည္တို႔နဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီး ေသာက္သံုး ရပါမယ္။
၁၀) အစာမစားခင္ တုိင္းမွာ သင္စားေသာက္မယ့္ ပမာဏကို တုိင္းတာၿပီး တတ္ႏုိင္သမွ် အနည္းဆံုး ျဖစ္သင့္ပါတယ္။ ဥပမာအားျဖင့္ ထမင္းစားရမယ့္ ပမာဏဟာ သင့္လက္ထဲမွာ ဆုပ္ထား ႏုိင္ေလာက္တဲ့ ပမာဏထက္ မပိုသင့္ပါဘူး။ အစာအနည္းငယ္ကိုပဲ ၄ နာရီ ၅ နာရီျခား တစ္ခါေလာက္ ပံုမွန္စားမယ္ဆုိရင္ သင့္ကိုယ္တြင္း အစာေျခခ်က္မႈ လုပ္ငန္းစဥ္က ေကာင္းမြန္စြာ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္ၿပီး စားလုိက္တဲ့ အစားအစာကေန အဆီေတြ ျဖစ္မလာေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ ပါလိမ့္မယ္။ ပံုမွန္ ေလ့က်င့္ခန္းကုိလည္း ေန႔စဥ္ ေန႔တုိင္း မျဖစ္မေန လုပ္မယ္ ဆုိရင္ေတာ့ သင့္ကိုယ္အေလးခ်ိန္ဟာ သိသိသာသာ က်ဆင္းလာမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment